Gyógyító ghí (tisztított vaj)
Az erősítő gyógyfüvek tápláló hatását tovább fokozhatjuk, ha ghíben
készítjük el őket. A ghí fokozza az ódzsaszt, erősíti az idegeket és az elmét,
és anélkül táplálja a zsír és izomszöveteket, hogy túlságosan elnehezítene. A
gyógyhatású ghí készítéséhez, először készítsünk a gyógyfüvekből forrázatot,
majd négyszeres mennyiségben keverjük hozzá a ghíhez.
Ha ez megvan, forraljuk el a keverék víztartalmát. A legkönnyebb gyógyghí
édesgyökérből készül,
Az elmének leginkább a kálmosos ghí tesz jót, de az ashwagandha ghí is elsőrangú. Szinte mindegyik erősítő fűszert felhasználhatjuk erre a célra. Adagolásuk általában egy teáskanálnyi ghí ételeink mellé, vagy meleg tejben felforralva.
Ha ez megvan, forraljuk el a keverék víztartalmát. A legkönnyebb gyógy ghí
édesgyökérből készül,
Az elmének leginkább a kálmosos ghí tesz jót, de az ashwagandha ghí is
elsőrangú. Szinte mindegyik erősítő fűszert felhasználhatjuk erre a célra.
Adagolásuk általában egy teáskanálnyi ghí ételeink mellé, vagy meleg tejben
felforralva.
A ghí, tisztított vaj, az Indiai konyha kedvelt alapanyaga. Rendkívül jól táplálja a testet, különösen hűvös időben, Nagyon sokéig eláll, mekeg időben sem igényel hűtést.